اقامت با مدرک پرستاری در سوئد یکی از روش های اقامتی است که بسیاری از پرستاران به دنبال استفاده از این فرصت هستند. در این مطلب به شما میگوییم در چه صورت و چگونه میتوانید با مدرک پرستاری خود برای زندگی در کشور سوئد اقامت بگیرید؛ پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
سوئد، کشوری در شمال قارهی اروپا میباشد و با کشورهای نظیر نروژ و فنلاند دارای مزر مشترک است. شمال کشور سوئد، سرد و قطبی است در حالی که اغلب مناطق جنوبی و مرکزی آن برای زندگی مناسبتر میباشد. زبان رسمی مردم سوئد ترکیبی از زبان آلمانی، دانمارکی و نروژی میباشد که برای اطلاعات دقیقتر میتوانید، نوشتۀ همه چیز درباره سوئد را مطاله کنید.
سوئد عضو اتحادیهی اروپا میباشد؛ ولی واحد پولی مستقل از یورو دارد که کرون سوئد، نامیده میشود. سوئد به علت دارا بودن اقتصاد قدرتمند و بالاترین میزان درآمد در بین کشورهای اروپایی و کاهش جمعیت افراد بیکار، مقصد مهاجرت شغلی بسیاری از افراد از نقاط مختلف جهان است. همچنان سوئد به عنوان مهاجر پذیرترین کشور در اروپا شناخته میگردد که دلیل آن سطح بالای رفاه و برابری اجتماعی و عدم تبعیض قومی و نژادی و رواج زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم میباشد.
فهرست مطالب
اقامت با مدرک پرستاری در سوئد
یکی دیگر از دلایل این میباشد که با کار کردن یک نفر از اعضای خانواده، همهی افراد آن خانواده به راحتی از نظر مالی تامین میگردند. بیشتر مالیات سوئد صرف تامین اجتماعی میشود و سیستم آموزشی و بهداشتی این کشور از کیفیت خوبی برخوردار است. از طرفی نیز میتوان تابعیت و شهروندی سوئد را نیز گرفت؛ زیرا اعتبار پاسپورت سوئد در بین کشورهای جهان در رتبهی چهارم قرار گرفته است و افراد میتوانند بدون اخذ ویزا به ۱۲۷ کشور جهان سفر کنند.
از طرفی یکی از بهترین و عالی ترین خدمات بازنشستگی دنیا، حقوق بازنشستگی در سوئد میباشد که شاید برای پرستاران اهمیت فراوانی داشته باشد. امکان پیشرفت شغلی و رسیدن به جایگاه سرپرستی بخش برای پرستاران در این کشور به خوبی فراهم میباشد؛ زیرا پرستاران امنیت شغلی خوبی دارند.
کار پرستاری در سوئد برای فارغ التحصیلان این رشته درآمد نسبتا خوبی دارد و مورد استقبال قرار میگیرد. داشتن نمرات در سطح A در دروس شیمی، زیست شناسی، ریاضیات و مدرک زبان، قبولی در آزمون تعیین صلاحیت پرستاران از جمله از شرایط اقامت و کار در سوئد میباشد.
یکی دیگر از شرایط کار در سوئد، معادل سازی میباشد؛ یعنی پرستاران باید برای گرفتن اقامت مدارک تحصیلی خود را با قوانین سوئد مطابقت دهند. معادل سازی شامل شرکت در آزمونها و دورههای تخصصی و ارزیابی مدرک تحصیلی میباشد. به این منظور متقاضی ابتدا باید مدارک تحصیلی و سوابق کاری و رزومهی خود را به ادارهی مهاجرت ارسال کنند.
طبق گزارش آژانس کار دولتی سوئد، پرستاری جزو ۲۰۰ شغل مورد نیاز سوئد میباشد و این شغل در سوئد دارای شرایط سنی نمیباشد؛ در حالی که در بسیاری از کشورها برای رشتههای حوزهی پیراپزشکی محدودیت سنی وجود دارد.
همچنین در سوئد برخلاف ایران، تعداد پرستاران نسبت به بیماران کمتر میباشد اما از لحاظ مسئولیتی تفاوت چندانی ندارد و پرستاران دارای مسئولیت زیاد در قبال بیماران خود هستند. یکی از مهم ترین شرایط مهاجرت به سوئد، امکان همراهی خانوادهی پرستاران با آنها میباشد.
اما پرستاران برای مهاجرت چه مراحلی را باید بگذرانند؟
روند مهاجرت پرستاران در سال ۲۰۲۱ به این گونه میباشد که ابتدا فرد باید یک پیشنهاد کاری یا دعوت نامه از طرف کارفرما از بیمارستان و یا کلینیکهای خصوصی دریافت کند. سپس پرستاران باید در آزمون زبان و پزشکی نمرهی قابل قبولی بگیرند. بعد از آن متقاضیانی که آزمونهای قبلی را با موفقیت گذارندهاند، باید دورهی آموزشهای بالینی را نیز پشت سر بگذارند.
در سوئد یکی از وظایف کارفرمایان در بیمارستانها، بیمه کردن پزشکان و پرستاران میباشد. برای گرفتن مجوز کار در این کشور در مرحلهی اول پیشنهاد رسمی و در مراحل بعدی تکمیل و تحویل فرم درخواست پذیرش و صدور ویزای اقامت صورت میپذیرد.
پرستاران چگونه میتوانند مجوز کار در سوئد را دریافت کنند؟
برای دریافت مجوز کار ارائهی پاسپورت معتبر به همراه چند قطعه عکس پاسپورتی و تمام اطلاعات شخصی الزامی میباشد. زمانی که طی میشود تا مدارک فرد در ادارهی مهاجرت سوئد، مورد بررسی قرار بگیرد، ۶ الی ۸ ماه میباشد. در نتیجه اگر مدارک توسط ادارهی مهاجرت مورد تایید قرار بگیرد، برای فرد و خانواده آن کارت اقامت موقت صادر میشود.
یعنی تا قبل از گرفتن ویزای اقامت دائمی میتوان از کارت اقامت موقت استفاده نمود که مدت زمان اعتبار این کارت برای هر فرد متفاوت میباشد. دریافت مجوز کار و اقامت موقتی در سوئد به معنای دریافت گواهینامهی پرستاری برای متقاضیان میباشد. طبق قوانین سوئد اگر فردی به مدت ۴۸ ماه در این کشور اقامت کند، در صورت واجد شرایط بودن اقامت دائمی در سوئد را نیز دریافت مینماید.
برای صادر شدن گواهینامهی پرستاری، سوئد نیز مانند سایر کشورهای اروپایی مراحل ویژهای دارد.
مرحله ۱) ثبت درخواست در دفتر سازمان ملی سلامت سوئد
زمانی که فرد در خارج از اتحادیهی اروپا تحصیل کرده باشد، باید با اثبات تسلط به زبان سوئدی، مدارک تحصیلی خود را برای بررسی تحویل سازمان دهد. مدرک مورد نیاز برای اثبات تسلط کامل بر زبان سوئدی، گواهی سی- وان (C1) میباشد. تسلط بر این زبان از نظر ارتباط و تعامل با مردم جامعه اهمیت زیادی دارد.
متقاضی تا یک سال فرصت دارد به زبان سوئدی تسلط کامل پیدا کند. در مرحلهی بعد متقاضیان باید در آزمون بالینی و آزمون مهارت شرکت نمایند. فرا گرفتن زبانهای نروژی و هلندی نیز میتواند روند یادگیری زبان سوئدی را تسریع ببخشد.
مرحله ۲) گذارندن دورههای آموزش تکمیلی
متقاضیان میتوانند با شرکت در دورههای آموزشی دانشگاههای سوئد در رشتهی پرستاری، تحصیل خود را ادامه دهند و با این کار راه خود را برای دریافت گواهینامه هموار نمایند. دورههای آموزش تکمیلی در سوئد بین ۶ ماه تا ۲ سال متغیر میباشد که به توانایی و سطح تحصیلات افراد بستگی دارد.
مرحله ۳) تحصیل در رشتهی پرستاری در سوئد
دانشجویان برای اینکه بتوانند در دانشگاههای این کشور تحصیل کنند، باید تمامی مدارک خود را طبق سیستم آموزشی این کشور معادل سازی کنند. ارائه ریز نمرات و ترجمهی مدرک تحصیلی برای ورود به دانشگاه الزامی میباشد.
شرایط کاری پرستاران برای اقامت با مدرک پرستاری در سوئد
نکتهی جالب این جا میباشد که پرستارانی که قصد دریافت مجوز کار را در سوئد دارند، نیازی به سلسله مراتب خاصی ندارند؛ یعنی امکان داشتن وضعیت کاری بهتر و رشد حرفهایی برای آنها وجود دارد.
در سوئد پرستاران و پزشکان از احترام خاصی برخوردار هستند و شغل پرستاری حتی در میان مردم نیز محبوبیت دارد. در سوئد نوع قرارداد پرستاران دائمی و تمام وقت میباشد و تایم کاری آنها نیز بین ۳۶ ساعت الی ۳۸ ساعت در هفته متغیر است. نوع بیمهی آنها نیز تکمیلی یا عمر میباشد.
بازار کار پرستاران در سوئد چگونه میباشد؟
به دو دلیل بازار کار پرستاران در سوئد مطلوب میباشد: اول اینکه جمعیت این کشور در حال افزایش و رشد میباشد و دوم اینکه به نسبت رشد جمعیت، تعداد افراد سالخورده نیز بیشتر میشود؛ پس میتوان گفت که فرصتهای زیادی پیش روی پرستاران در این کشور میباشد. همچنان که در بخشهایی نظیر کاردیولوژی و روان پزشکی و آنکولوژی نیاز به پرستار بیشتر جلوه میکند.
برخی از پرستاران باتجربه نیز میتوانند بیماران را خانههایشان ویزیت کنند و به این طریق حقوق خود را افزایش دهند.
چه مدارکی برای اقامت با مدرک پرستاری در سوئد لازم میباشد؟
- ارائه رزومه و سوابق( حداقل سه سال کار به صورت حرفهایی)
- ارائه بیمه درمانی
- ارائه پاسپورت با دو سال اعتبار
- ارائه آخرین مدرک و ریز نمرههای تحصیلی
- ارائه گواهی تمکن مالی کافی برای اثبات تامین
حقوق پرستاران در سوئد از ۲۵ هزار کرون تا ۴۵ هزار کرون متغیر است.