انتخاب صفحه

کشور آمریکا به‌صورت ایالت متحده آمریکا است که به‌اختصار U.S.A نامیده می‌شود. این کشور در قسمت شمالی قاره آمریکا واقع شده است و به‌صورت جمهوری فدرال توسط ۵۰ ایالت اداره می‌گردد. پس از کشورهای روسیه، کانادا و چین، آمریکا نیز چهارمین کشور بزرگ در منطقه شناخته می‌شود. مساحت این کشور ۴۲ میلیون کیلومتر مربع است. علاوه بر ۴۸ ایالت موقتی که عرض‌های میانی این قاره را اشغال کرده‌اند، در منتهی‌الیه شمال غربی آمریکای شمالی، ایالت آلاسکا و در وسط اقیانوس آرام، جزیره هاوایی واقع شده است. این ایالات موقت از شمال به کانادا، از شرق به اقیانوس اطلس، از جنوب به خلیج مکزیک و مکزیک و از غرب به اقیانوس آرام ختم می‌شود.

الگوی آب‌وهوای کشور آمریکا غالباً با موقعیت ایالت متحده موقت در عرض‌های میانه، موقعیت آن باتوجه‌به کوهستان و دشت‌ها و خشکی قاره و اقیانوس‌های حاشیه‌ای آن و الگوی ناخالص کشور تعیین می‌گردد. همانند سایر کشورهای جهان آب‌وهوا تأثیر بسیاری بر چگونگی و شرایط زندگی مردم دارد. در بیشتر مناطق ایالات متحده آمریکا اختلافات دمایی شدیدی بین فصل زمستان و تابستان وجود دارد. هنگامی که اختلاف دما بین آب و زمین بیشتر می‌شود، توده‌های بزرگی از هوای خشک و سرد کانادایی وارد این کشور می‌شود و گسترش می‌یابد. با وارد شدن سرما به داخل کشور، طوفان‌های سیکلونی به راه می‌افتند. در هنگام تابستان نیز توده هوای کانادا به عقب می‌رود و توده هوای گرم و مرطوب از سمت خلیج به سمت شمال این کشور رانده می‌شود.

جمعیت آمریکا

ایالت متحده آمریکا بر اساس آخرین آمارهای ثبت شده در سال ۲۰۱۹، در حدود ۳۲۹ میلیون نفر جمعیت دارد و به لحاظ جمعیت آماری رتبه سوم جهانی را دارا است. حدود ۶۰ میلیون نفر در فاصلهٔ سده‌های ۱۸ و ۱۹ میلادی برای مهاجرت به آمریکا اقدام کرده‌اند؛ به همین دلیل است که ایالات متحده آمریکا در مدت‌زمان کمتر از دو و نیم‌قرن توانست به‌عنوان عضوی نسبتاً جدید در جامعه جهانی شناخته شود. دلایل جذب مهاجران در این کشور به سه علت است: منابع طبیعی فراوان، تقاضای کارگر و زمین ارزان. بسیاری از افراد نیز به دلیل فرار از مشکلات اقتصادی یا سیاسی به این کشور مهاجرت کردند.

دین و زبان آمریکای

این کشور فاقد زبان رسمی است و زبان انگلیسی، زبان رسمی این کشور نیست؛ اما بیشتر جمعیت این کشور (۹۰ درصد) به این زبان تکلم می‌کنند. بیشترین زبان‌هایی که بعد از انگلیسی مورد استفاده قرار می‌گیرد، زبان‌های اسپانیایی، فرانسوی، آلمانی و چینی است. نکته جالب‌توجه اینجا است که این کشور علاوه برنداشتن زبان رسمی، دین رسمی مشخصی نیز ندارد. دولت این کشور هیچ‌گاه از یک کلیسای مستقر حمایت نکرده است. تنوع جمعیت، یکی از عواملی است که باعث می‌شود دین واحدی در این کشور وجود نداشته باشد و عبادت یکنواخت نباشد؛ در نتیجه همین فردگرایی است که هزاران فرقه و مذهب در داخل آمریکا رشد می‌کنند. آمریکا کشوری است که میزبان ملیت‌ها، فرهنگ‌ها، سنت‌ها و ارزش‌های متنوع و بسیار مختلف از سراسر جهان است. بر اساس آماری که در سال ۲۰۱۷ گرفته شده است، حدود ۷۱ درصد مردم آمریکا دین مسیحی دارند و ۶ درصد نیز پیرو عقاید غیر مسیحی هستند. ۲۳ درصد باقیمانده نیز هیچ‌گونه وابستگی مذهبی ندارند.

پس از دهه‌ها مهاجرت و فرهنگ‌پذیری، بسیاری از شهروندان ایالات متحده نمی‌توانند هویت مشخصی پیدا کنند و فقط به طور عام و کلی خود را “آمریکایی” می‌نامند؛ این در حالی است که افراد زیادی ادعای هویت مختلط دارند. اغلب مردم آمریکا دلیل عدم موفقیت جامعه در گسترش رؤیای برابری فرصت‌ها برای همه مردم را تنش اجتماعی می‌دانند. در حالت ایدئال، آزادی سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و مذهبی رفتار مشابه با همه را تضمین می‌کند. اگر افراد به‌اندازه کافی کار کنند، می‌توانند به‌راحتی بر اساس استعدادهای فردی به اهدافشان دست یابند و همین اعتقاد است که ایالت متحده آمریکا را در طول قرن‌ها متحد کرده است.

مزایا و معایب زندگی در آمریکا

زندگی در آمریکا مثل سایر کشورها مزایا و معایب فراوانی دارد. در آمریکا زنان می‌توانند هرجا که بخواهند کار کنند و باتوجه‌به سلیقهٔ خود لباس بپوشند. این مورد در هر کشوری مورد قبول جامعه نیست. مردم آمریکا با خوش‌رویی پذیرای هر قشری با هر نوع سبک زندگی هستند. هر نوع تفریح و علاقه‌ای که مدنظر افراد باشد، با کمترین هزینه در اختیارشان قرار می‌گیرد.

یکی دیگر از مزیت‌های زندگی در آمریکا تحصیل است. تحصیل در رشته‌های مختلف در آمریکا از تنوع بسیاری برخوردار است و این امکان را به افراد می‌دهد که باتوجه‌به علایق و سلایق از میان صدها رشته تحصیلی یکی را انتخاب نموده و تحصیل نمایند. علاوه بر این دانشگاه‌های آمریکا دانشجوهای زیادی را بورسیه می‌کند و کمک هزینه‌های تحصیل آن‌ها را پرداخت می‌کند؛ با این کار تحصیل برای بسیاری از افراد آسان‌تر خواهد بود. از نکات مثبت دیگر تحصیل در آمریکا این است که می‌توان دو سال ابتدایی سال تحصیلی را در کلاس‌های بعضی از رشته‌های دیگر شرکت کرد. این کار می‌تواند افراد را در ادامهٔ راه کمک کند که آیا به رشته خود علاقه‌مند هستند یا نه و با این کار هزینه‌هایی که قرار است در آینده پرداخت گردد، جلوگیری شود. مهم‌ترین مزیت تحصیل در این کشور، اعتبار جهانی دانشگاه‌های آن است. از معتبرترین دانشگاه‌ها می‌توان به دانشگاه “هاروارد” اشاره کرد. اگر افراد کاندیدای درخواست شغلی و مدرک یکی از دانشگاه‌های آمریکا را در دست داشته باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که کارفرمایان آن‌ها را از میان سایر گزینه‌ها انتخاب کنند.

از آن جایی که آمریکا یکی از مهاجرپذیرترین کشورهاست، شعار دولت آن” واقعی کردن رؤیاها” است. این جمله بی‌دلیل بر سر زبان‌ها نیفتاده است. افراد در آمریکا اگر بتوانند در کار و رشته تحصیلی خود موفق شوند، می‌توان گفت به‌نوعی رؤیای خود را واقعیت بخشیده‌اند.

از نکات مثبت کار کردن در آمریکا می‌توان به این نکته اشاره کرد که هنوز دلار یکی از معتبرترین و بهترین ارزهای جهان است. در این کشور همهٔ افراد به‌ویژه مهاجران از درآمد بالایی در طول کار برخوردار هستند. حتی گرفتن ترفیع نیز در زمینه‌های کاری مختلف نسبت به کشورهای دیگر عملی‌تر و ساده‌تر است. از دیگر مزایای کار کردن در آمریکا تأمین بیمه درمانی از سوی کارفرمایان است و از آنجایی که این بیمه از سمت دولت درنظر گرفته نمی‌شود، این مورد می‌تواند برای کارکنان بسیار مفید و کاربردی باشد.

از مزایای دیگر زندگی در آمریکا می‌توان به داشتن آزادی بیان و وجود عقاید و ارزش‌های کاملاً متفاوت در کنار هم اشاره نمود، اما فرهنگ این کشور نیز مثل کشورهای دیگر جهان در حال تغییر است و وجود ارزش‌ها و نژادهای مختلف سبب می‌شود که آمریکا خود را میزبان همهٔ ملیت‌ها بداند؛ در حالی که این مورد در کشورهای دیگر شاید ممکن است در دسترس نباشد.

با وجود تمام مزایا زندگی در این کشور معایبی نیز دارد؛ برای مثال اختلاف طبقاتی شدیدی از نظر اقتصادی در جامعه وجود دارد.

آمریکا به لحاظ امنیت زندگی نیز در رده پانزدهمین کشور خطرناک دنیا قرار گرفته است. حمله به منازل مسکونی با اسلحه، دزدی مسلحانه و جابه‌جایی مواد مخدر بیشترین جنایاتی است که در چند سال اخیر در آمریکا اتفاق افتاده است. شاید جالب باشد که بدانید با اینکه تنها ۵ درصد از جمعیت جهان در آمریکا ساکن هستند، اما قریب به ۳۵ درصد از سلاح‌های شخصی در خانه‌های این کشور نگه‌داری می‌شود. در آمریکا برخلاف ایران افراد می‌توانند با داشتن مجوز قانونی اسلحه شخصی خود را داشته باشند. امروزه همین مسئله دغدغه‌ای برای مردمان ایالت‌ها ایجاد کرده است که قوانین مربوط به حمل اسلحه را رعایت نمی‌کنند.

هزینهٔ تحصیل در مراکز علمی آمریکا نیز بسیار زیاد است و به حدود ۵ هزار دلار در هر سال می‌رسد و جزو گران‌ترین‌های جهان محسوب می‌شود. از دیگر نکات منفی تحصیل در آمریکا، پروسهٔ پیچیده و زمان‌بر پذیرش در دانشگاه‌های آمریکا است که این برای دانشجوهای دیگر کشورها به‌خصوص ایران دشوارتر است.

از بارزترین معایب آمریکا می‌توان به نژادپرستی شدید مردم این کشور اشاره کرد. البته که اعتراض‌های سراسری به این نوع از اقدامات و ساکت نماندن عده‌ای از مردم این کشور به این بی‌عدالتی و نابرابری‌ها از بهتر شدن اوضاع خبر می‌دهد.

هزینه‌های زندگی در آمریکا

متوسط درآمد افراد در آمریکا ۹۳۶ دلار در هفته است که به معنی ۴۸.۶۷۸ دلار در سال است. کم‌ترین درآمد در آمریکا حدود ۲۰۰۰ دلار و بیشترین درآمد حدود ۳۵۲۰۰ دلار تخمین زده شده است. بیشترین درآمدها مربوط به شغل‌های پزشکی، قاضی‌ها و وکلا، مدیران مالی، مدیران بانکی و اساتید دانشگاه‌ها است. اقتصاد آمریکا با وجود پیشرفت و ثباتی که داشته است، اما کشور ارزانی به شمار نمی‌رود و از نظر هزینه‌های زندگی تقریباً در سطح مشابهی با دیگر کشورهای اروپایی و پیشرفتهٔ دنیا است. هزینه‌های درمانی و بیمه نیز در این کشور بسیار بالاتر از سایر کشورهاست که یکی از چالش‌های اصلی زندگی در این کشور است. پوشش مراقبت‌های بهداشتی و درمانی در آمریکا ترکیبی از بیمه درمانی خصوصی و بهداشت عمومی است.

در آمریکا برخلاف کانادا برای مراجعه به پزشک نیازی به فرایندهای پیچیده نیست. در آمریکا پزشکان می‌توانند به اختیار هر دارویی را که بخواهند، تجویز کنند بدون آن که محدودیتی داشته باشند و همین امر سبب می‌شود تا خدمات درمانی و بهداشتی آمریکا تحت کنترل نباشد و سبب بالا رفتن قیمت و هزینه‌های پزشکی و درمانی شود. هزینه ویزیت در آمریکا چیزی در حدود ۱۰۰ دلار است. به‌صراحت می‌توان گفت هزینه‌های زندگی در آمریکا بسیار زیاد است؛ البته هزینه‌های زندگی هر فرد به سبک زندگی افراد نیز وابسته است، اما به طور متوسط هزینهٔ زندگی در این کشور از ۱۰ تا ۱۲ هزار دلار متغیر است. هزینه اجاره کردن آپارتمان در نقاط مختلف شهرهای  آمریکا با هم متفاوت است؛ برای مثال هزینه اجاره یک آپارتمان تک خوابه در شهری مثل دالاس حدود ۱۳۵۹ دلار و خارج از مرکز شهر در حدود ۱۰۸۱ دلار است. خرید خانه نیز باتوجه‌به منطقه و خدمات رفاهی نظیر گرمایش و سرمایش، آب، برق، اینترنت و دفع زباله متفاوت است. از شهرهای ارزان این کشور می‌توان به شهرهای زیر اشاره کرد:

  • شهر لینکولن در ایالت نبراسکا
  • شهر ساحلی کورپس کریستی در ایالت تگزاس و در مجاورت خلیج مکزیک
  • شهر توسان در ایالت آریزونا
  • شهر لکسزینگتون در ایالت کنتاکی
  • شهر البوکرکی در ایالت نیومکزیکو

از بهترین شهرهای آمریکا نیز می‌توان به شهرهای بولدر در ایالت کلرادو، شهر فایت ویل در ایالت آرکانزاس، شهر آستین در تگزاس و … اشاره کرد.

از دیگر نکاتی که باید برای زندگی در آمریکا در نظر گرفت، بحث مالیات است. افراد در این کشور تقریباً باید برای هر چیزی مالیات بپردازند و شاید همین موضوع است که اقتصاد این کشور را تثبیت کرده است. مهم‌ترین مالیاتی که مهاجران در آمریکا مجبور به پرداخت هستند، مالیات بر درآمد یا مالیات فدرال است که ارتباط مستقیمی با نوع و میزان درآمد افراد دارد.

در نهایت می‌توان گفت از آنجایی که آمریکا نیز از یکی از ده کشور برتر مهاجرپذیر است، پس روشن است شرایط و اوضاع این کشور برای زندگی مناسب است. با این شرط که بتوان در تحصیلات و کار به بهترین سطح رسید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، می‌توانید با مشاورین ما در ریسا گروپ تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید.

فایل صوتی زندگی در آمریکا

مشاوره رایگان ♥
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای تماس با ما، کارشناسی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید.