انتخاب صفحه
مهاجرت-به-فنلاند

مهاجرت به فنلاند

فنلاند و به‌ویژه شهر هلسینکی، از محبوب‌ترین مقصدها برای مهاجران است. دلیل چنین تصمیمی نیز فرصت‌های متعدد کاری است که این کشور برای مهاجران فراهم می‌کند.

اما برای مهاجرت به فنلاند به‌عنوان فردی که خارج از اتحادیه اروپا زندگی می‌کند، نیاز به اخذ ویزا دارید و باید شرایط آن را هم داشته باشید. اما این شرایط چه چیزهایی هستند و چطور می‌توانید برای اقامت فنلاند و مهاجرت به این کشور اقدام کنید؟ تا انتها همراه ما بمانید تا پاسخ این سوال‌ها را بدهیم.

شرایط مساعد فنلاند برای مهاجران

زمانی که در کشوری تعداد اتباع کشورهای خارجی زیاد باشد، محبوبیت آن‌ کشور برای دیگر مهاجران افزایش می‌یابد. طبق سرشماری که در ابتدای سال 2016 انجام شد، حدود 12 درصد از جمعیت هلسینکی را مهاجران تشکیل می‌دادند که مهاجرپذیر بودن فنلاند و پایتخت آن را نشان می‌دهد.

غیر از هلسینکی، تامپره و اولو دیگر شهرهای محبوب فنلاند برای مهاجران بوده و هدف اکثر آن‌ها از مهاجرت به فنلاند، کار و تحصیل است.

بهترین شهرهای فنلاند برای مهاجرت

فنلاند از جمله کشورهای پیشرفته در اروپای شرقی است. بنابراین به‎‌جز پایتخت این کشور، دیگر شهرهای آن نیز از لحاظ پیشرفت مقصد خوبی برای مهاجران هستند. در ادامه مهم‌ترین آن‌ها را معرفی کرده‌ایم.

هلسینکی

هلسینکی اولین مقصد مهاجران فنلاند است. این شهر، پایتخت و بزرگترین شهر این کشور است و طبق آمار سال 2015، در حدود 620هزار نفر جمعیت دارد.

مراکز آموزشی با کیفیت بالا، فرهنگ پویا و اقتصاد سالم، از جمله دلایلی هستند که مهاجرت به فنلاند را برای مهاجران ایده‌آل می‌کنند. امکانات تفریحی، رفاهی و طبیعی این شهر باعث شده است تا هلسینکی همواره در شاخص‌های شهری مهم برای زندگی مجله Monocle، امتیازهای بالایی را کسب کند.

استان هلسینکی 1.4 میلیون نفر جمعیت دارد. بنابراین بیشتر افراد در زمان مهاجرت به فنلاند در پایتخت این کشور یا در مجاورت آن زندگی می‌کنند که به ‌این ترتیب امکان دسترسی به امکانات بیشتری را خواهند داشت.

اسپو

دومین شهر بزرگ فنلاند اسپو بوده که در استان بزرگ هلسینکی واقع شده است. این شهر 260هزار نفر جمعیت دارد. به‌ دلیل همسایگی اسپو با پایتخت، امکان زندگی در یک شهر و زندگی در شهر دیگر، برای افراد فراهم شده و حمل و نقل عمومی منظم میان این دو شهر به چنین سبک زندگی کمک کرده است.

برخلاف چیزی که به ‌نظر می‌رسد، بسیاری از افراد در هلسینکی زندگی می‌کنند و برای کار به اسپو می‌آیند. دلیل آن هم شرکت‌ها بزرگ فناوری است که در آن‌جا واقع شده‌اند.

تامپره و اولو

دیگر شهرهای بزرگ فنلاند که خارج از استان هلسینکی واقع شده‌اند، تامپره و اولو هستند. این شهرها هر دو چیزی در حدود 20هزار نفر جمعیت دارند.

تامپره سومین شهر بزرگ فنلاند و یکی از قطب‌های صنعتی آن است. این شهر از گذشته یک پیشینه صنعتی دارد و به‌همین دلیل در میان افراد به منچستر فنلاند شهرت یافته است. در حال حاضر نیز شرکت‌های صنعتی مهمی در این شهر فعالیت دارند که John Deere Forestry، نوکیا و Mesto تعدادی از مهم‌ترین آن‌ها هستند.

اگر قصد شما از مهاجرت به فنلاند تحصیلی است، این شهر دانشگاه‌های با کیفیت آموزشی بسیار بالایی دارد. تامپره یکی از شهرهای پرجنب و جوش دانشجویی فنلاند است.

اولو بزرگترین و مهم ترین شهر در شمال فنلاند است که به‌عنوان پایتخت فناوری فنلاند در سرتاسر جهان شهرت دارد. بنابراین اگر در حوزه فناوری و آی‌تی فعالیت می‌کنید، اولو شهر مناسبی برای اخذ ویزای فنلاند و رفتن به آن‌جا برای ادامه تحصیل است.

شرایط اخذ ویزای فنلاند

اولین گامی که باید برای مهاجرت به فنلاند بردارید، دریافت ویزای این کشور است که برای آن ارائه مدارک زیر الزامی است:

فرم درخواست ویزا

فرم درخواست ویزای فنلاند را باید تکمیل و امضا کرده و همراه با دیگر مدارک خود ارسال کنید.

عکس

نیاز به عکس رنگی قابل تشخیص دارید. برای اطلاعات بیشتر در مورد نوع عکس و کیفیت آن به سایت اداره پلیس فنلاند مراجعه کنید.

پاسپورت

اعتبار پاسپورت شما باید حداقل 3 ماه و حداکثر 10 سال بیشتر از زمان پایان آخرین سفر خارجی‌تان باشد.

بیمه نامه

بیمه‌نامه مسافرتی باید حداقل 30هزار یورو ارزش داشته باشد و بتوان از آن در هر منطقه از حوزه شنگن استفاده کرد. توجه داشته باشید بیمه‌ای که تهیه می‌کنید باید هزینه‌های ناشی از بیماری و حوادث ناگهانی را پوشش دهد و مقدار آن در صورت فوت، برای بازگرداندن شما به وطنتان کافی باشد.

اسناد تکمیلی

از آن‌جایی که اسناد تکمیلی برای هر فرد و نوع ویزا متفاوت است. برای تهیه مدارک خود برای مهاجرت به فنلاند با مامور سفارت تماس بگیرید تا درباره این مدارک اطمینان پیدا کنید. بلیط، تاییدیه رزرو هتل، دعوت نامه خصوصی و دعوت نامه رسمی نمونه‌هایی از این مدارک هستند.

تمکن مالی

برای اخذ مجوز اقامت فنلاند و ویزای این کشور باید بتوانید تمکن مالی خود را به اثبات برسانید. بنابراین به گواهی نیاز دارید که نشان دهد برای پوشش هزینه‌هایتان در مدت زمان زندگی در این کشور، مشکلی ندارید. دولت فنلاند این هزینه را برای هر روز، 30 یورو در نظر گرفته است.

رضایت والدین

کودکان خردسال برای مهاجرت به فنلاند بدون خانواده، نیاز به داشتن رضایت والدین دارند.

مصاحبه

مامور سفارت فنلاند از متقاضی مهاجرت، برای مصاحبه دعوت می‌کند تا هدف او را از این کار بررسی کند. علاوه بر موارد فوق، ممکن است از شما خواسته شود که اطلاعاتی را در مورد برنامه سفر، نوع حمل و نقل، زمان سفر برگشت، امکانات مالی و دارایی‌های خود و همچنین وضعیت اشتغال‌تان ارائه دهید.

شرایط دریافت مجوز اقامت

دریافت ویزا و مجوز اقامت فنلاند، شرایط مختلفی دارد. در حالت کلی دو راه برای اخذ این مجوزها وجود دارد که به شرح زیر هستند:

مجوز اقامت نوع B

بیشتر شهروندان کشورهای اروپایی و عضو اتحادیه اروپا، برای حضور کوتاه مدت در فنلاند نیازی به اخذ ویزا ندارند. سوئیس، نروژ، ایسلند و لیختن اشتاین در زمره این کشورها قرار می‌گیرند که شهروندان آن‌ها می‌توانند به مدت 3 ماه در فنلاند بدون نیاز به ویزا و مجوز اقامت، به کار و زندگی بپردازند. این افراد برای زندگی و کار در این کشور بیشتر از مدت مشخص شده، باید مجوزهای لازم را بگیرند. 

مجوز اقامت نوع A

شهروندان کشورهای اروپایی که در بالا ذکر کردیم، باید در سه ماه اول اقامت خود در فنلاند با مراجعه به اداره پلیس مجوز اقامت را دریافت کنند. شهروندان کشورهای دیگر نیز در صورتی که خواهان کار در این کشور باشند، نیاز دارند تا مجوز اقامت خود را پیش از حضور در فنلاند اخذ کنند.

شهروندان کشورهای خارج از حوزه اتحادیه اروپا از راه‌های مختلفی می‌توانند ویزای فنلاند را بگیرند. هرکدام از این روش‌ها به دلیل مهاجرت فرد بستگی دارد. دولت انواع مجوزهای اقامت فنلاند را به ‌دلایل زیر به افراد اعطا می‌کند:

  • خوداشتغالی
  • متخصصان کاری
  • محققان علمی
  • سپری کردن دوران بازنشستگی
  • تحصیلی
  • خانوادگی

پناهندگان و افرادی هم که قصد دارند به دلیل روابط عاطفی و خانوادگی اقامت فنلاند را بگیرند، باید برای حضور در این کشور مجوز دریافت کنند.

تفاوت مجوز اقامت A با مجوز اقامت B

تفاوت این دو نوع مجوز در مدت زمان اعتبار آن‌ها است. فرد بسته به تشخیص اداره مهاجرت فنلاند و هدف خود از سفرش، می‌تواند مجوز اقامت کوتاه مدت یا نوع B یا مجوز بلند مدت یا نوع A را دریافت کند. اما در هر سال تنها یک‌بار می‌توانید برای مجوز اقامت کوتاه مدت اقدام کنید و این اقامت نیز تنها به مدت 3 ماه اعتبار خواهد داشت.

شرایط مهاجرت به فنلاند با مجوز اقامت بلند مدت متفاوت است. شما می‌توانید این نوع مجوز را تا 4 سال پیاپی تمدید کنید و در تمام این مدت، در این کشور اقامت داشته باشید. در نهایت نیز بعد از گذشت 4 سال خواهید توانست برای اقامت دائم فنلاند اقدام کنید.

نحوه درخواست اجازه اقامت

برای آن‌که بتوانید مجوز اقامت خود را از اداره مهاجرت فنلاند دریافت کنید، باید نکات زیر را مد نظر قرار دهید:

  • اگر به ‌دلایل کاری، تحصیلی یا دیدار یکی از اعضای خانواده خود به فنلاند می‌آیید، باید قبل از وارد شدن به خاک این کشور برای اخذ مجوز اقامت اقدام کنید.
  • طبق قوانین ویزای اتحادیه اروپا، ازجمله شرایط اعطای ویزای شینگن این است که فرد، منطقه شینگن را قبل از انقضای ویزای خود ترک کند. به‌همین دلیل نمی‌توان به فردی که به منظور اخذ اجازه اقامت به فنلاند آمده یا منتظر تصمیم‌گیری در مورد موضوعی مرتبط با مجوز اقامت است، ویزا اعطا کرد. این امر در مورد اعضای خانواده شهروندان فنلاند نیز صادق است.
  • خودتان باید شخصا برای دریافت مجوز اقدام کنید.
  • برای اخذ مجوز اقامت، باید قبل از مهاجرت به فنلاند درخواست خود را در سایت fi ثبت کنید.
  • فرم‌های مختلفی در سایت مذکور وجود دارد که باید فرم مناسب را بر اساس هدف و انگیزه‌تان از مهاجرت مانند کار، تحصیل یا خانواده انتخاب کنید.
  • صحت اطلاعاتی که در فرم درخواست خود برای اقامت فنلاند وارد می‌کنید، تاثیر به‌سزایی در رد یا پذیرش درخواستتان دارد. بنابراین از درست بودن آن‌ها مطمئن باشید.
  • باید برای شناسایی و ارسال مدارک بیومتریک مانند امضا، عکس و اثر انگشت به یکی از سفارت‌ها یا مراکز وک فنلاند بروید. بنابراین آدرس نزدیکترین مرکز به خودتان را پیدا کنید.
  • اگر فنلاند در کشور محل زندگی شما سفارت یا محل وک ندارد، آمادگی سفر به کشوری که وقت سفارت خود را در آن‌جا تنظیم می‌کنید، داشته باشید.
  • توجه کنید هزینه‌ای که برای سفارت و اخذ اقامت فنلاند می‌پردازید، قابل استرداد نیست. بنابراین قبل از اقدام، درباره تصمیم خود اطمینان حاصل کنید.
  • پس از طی کردن این مراحل، باید منتظر پردازش درخواست خود در اداره مهاجرت فنلاند باشید.
  • برای اطلاع پیدا کردن از وضعیت پروسه اخذ ویزای فنلاند، نتایج را به‌صورت آنلاین دنبال کنید.
  • ممکن است سفارت شما را برای یک مصاحبه حضوری دعوت کند. بنابراین از قبل برای آن آماده شوید.
  • سفارت و اداره مهاجرت فنلاند، نتیجه را بعد از تصمیم‌گیری درباره درخواست شما اطلاع خواهند داد.
  • در صورتی که نظر دولت فنلاند درباره درخواست شما مثبت باشد، کارت مجوز اقامتتان را به شما تحویل می‌دهد.
  • ندادن کارت اقامت برای مهاجرت به فنلاند، به معنای آن است که دلایل شما برای اخذ این مجوز کافی و قانع کننده نبوده است.

هزینه مجوز اقامت

از جمله هزینه‌هایی که زمان مهاجرت به فنلاند باید بپردازید، هزینه‌های مربوط به اخذ مجوز اقامت است. هزینه‌های این مجوز نسبتا زیاد است و برای هر نوع اقامتی تفاوت دارد.

هزینه اخذ مجوز اقامت فنلاند برای افرادی که به قصد کار یا سرمایه‌گذاری وارد این کشور می‌شوند، در صورت ارسال درخواست کاغذی 500 یورو و برای درخواست الکترونیکی 450 یورو است. این هزینه‌ها از سال 2016 مشخص شده‌اند.

برای اطلاع دقیق درباره هزینه این مجوز برای دیگر انواع اقامت فنلاند، می‌توانید به سایت خدمات مهاجرت این کشور مراجعه کنید.

مهاجرت تحصیلی به فنلاند

اگر هدفتان از مهاجرت به فنلاند ادامه تحصیل است، این کشور اهمیت زیادی برای تحصیل، تحقیق و توسعه قائل می‌شود و افراد در بازه سنی 7 تا 16 سال همگی مجبور به تحصیل هستند. البته تحصیل در این سن، رایگان است.

دانشگاه هلسینکی معروف‌ترین دانشگاه این کشور بوده و سیستم آموزشی فنلاند جزو بهترین‌ها در دنیا است. هزینه تحصیل در بعضی از دانشگاه‌های فنلاند را در زیر آورده‌ایم که بسته به رشته انتخابی متقاضی متفاوت خواهد بود:

  • دانشگاه هلسینکی سالیانه 13 تا 18 هزار یورو
  • دانشگاه اولو سالیانه 10 تا 13 هزار یورو
  • دانشگاه تامپره سالیانه 8 تا 12 هزار یورو
  • دانشگاه تورکو سالیانه 8 تا 16 هزار یورو

سخن نهایی

فنلاند از کشورهای پیشرفته اروپا از لحاظ اقتصاد و آموزش است، بنابراین شهرهای معروف آن به‌ویژه هلسینکی، تبدیل به یکی از ایده‌آل‌ترین مقاصد برای مهاجران شده‌اند. این کشور در دنیا از نظر دموکراسی، آزادی بیان و آمار فوق‌العاده پایین فساد، در جهان رتبه بالایی دارد.

با آن‌که هزینه‌های زندگی در این کشور نسبت به متوسط هزینه‌های زندگی در کشورهای اروپایی بالاتر است اما با توجه به درآمد خوب افراد، مشکل چندانی برای مدیریت هزینه‌های خود نخواهید داشت.

به‌عنوان فردی که خارج از محدوده شنگن و اتحادیه اروپا زندگی می‌کنید، نیاز به اخذ ویزای فنلاند و مجوز اقامت برای کار و زندگی در آن‌جا دارید. مدت زمان لازم برای صدور این ویزا حداقل 14 روز و در بیشتر مواقع حداکثر آن 3 ماه است.

بنابراین بهتر است قبل از مهاجرت به فنلاند، زمان کافی را برای صدور ویزا در نظر بگیرید.

 

شما می‌توانید با پر کردن فرم زیر، این امکان را فراهم کنید تا کارشناسان ما به رایگان، شرایط شما را برای استفاده از ویزاهای مختلف فنلاند بررسی کنند و به شما اطلاع دهند.

فایل صوتی مهاجرت به فنلاند

فرم ارزیابی رایگان مهاجرت به فنلاند

 

مطالب مرتبط

ویزای توریستی اسپانیا

ویزای توریستی اسپانیا

اسپانیا دومین کشور بزرگ اتحادیه اروپا از نظر قلمرو است. این کشور به طور رسمی به عنوان پادشاهی اسپانیا شناخته می‌شود و در شبه جزیره ایبری در اروپا واقع شده است و به زبان رسمی اسپانیایی صحبت می‌کنند.

صنعت گردشگری در اسپانیا دومین صنعت بزرگ گردشگری در جهان است. اسپانیا سالانه حدود ۴۰ میلیارد از آن سود می‌برد. برخی از معروف‌ترین شهرهای اسپانیا عبارتند از: مادرید، بارسلونا، سویا، والنسیا و غیره.

اسپانیا به خاطر ورزش گاوبازی، جشنواره گوجه فرنگی، مهمانی‌های ایبیزا و فلامینگوها شهرت دارد. از جمله پربازدیدترین جاذبه‌های گردشگری می‌توان به باغ‌های الحمرا و جنرالیف، سایت‌های ساگرادا فامیلیا و گائودی و مسجد بزرگ کوردوبا اشاره کرد.

قبل از شروع ماجراجویی در این کشور، باید مطمئن شوید که مدارک لازم برای ورود قانونی به کشور و شرایط لذت‌بردن کامل از سفر برای شما محیّاست.

ادامه مطلب
ویزای توریستی سوئیس

ویزای توریستی سوئیس

سوئیس یکی از اعضای موسس انجمن تجارت آزاد اروپا است. با این‌حال، بخشی از اتحادیه اروپا نیست. این کشور در سال ۲۰۰۸ به منطقه شنگن ملحق شد و از آن زمان، مسافران می‌توانند با ویزای شنگن وارد قلمرو آن شوند.
بیشتر جمعیت سوئیس در فلاتی زندگی می‌کنند که بین رشته کوه‌های آلپ در جنوب و کوه‌های جورا در شمال قرار دارد؛ قطعا یکی از زیباترین کشورهای جهان است. کوه‌های شگفت‌انگیز، دریاچه‌ها و دهکده‌های زیبا زیباترین مناظر را به وجود آورده‌اند. این مناظر همان دلیلی‌ست که سوئیس را به مقصدی عالی برای تعطیلات و کاوش برای گردشگران تبدیل می‌کند. همچنین قابل توجه است که در طول زمستان، این مکان بیشتر به یک سرزمین دیدنی تبدیل می شود و دوس‌داران اسکی را از سراسر جهان را فرامی‌خواند.

ادامه مطلب

گلدن ویزای پرتغال

گلدن ویزای پرتغال ، روشی سریع برای اخذ اقامت در یک کشور اروپایی شاید نام پرتغال شما را به یاد سوپراستار فوتبال، کریستین رونالدو بیاندازد که شهرت جهانی آن برکسی پوشیده نیست. اما جالب است بدانید که گلدن ویزای پرتغال ، یکی از بهترین برنامه‌های مهاجرت به اتحادیه اروپا است...

ادامه مطلب
ویزای توریستی اسلواکی

ویزای توریستی اسلواکی

اسلواکی کشوری کم‌جمعیت و کوهستانی در منطقه‌ی شنگن است که جاذبه‌های تاریخی و طبیعی آن توجه هر توریستی را به خود جلب می‌کند. اسلواکی مقصدی ایده‌ال برای یک سفر توریستی کوتاه مدت جهت بازیابی آرامش علاقمندان به طبیعت است.

ادامه مطلب
مهاجرت به آمریکا

مهاجرت به آمریکا

یکی از محبوب‌ترین هدف‌های مهاجرت برای ایرانیان، ایالات متحده آمریکا است. جالب است بدانید که امروزه کشور آمریکا دارای جمعیت یک میلیون و پانصد هزار نفر از ایرانیان است که به آن کشور مهاجرت کرده‌اند. مطابق با آمار از میان ایرانیانی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند، سی و...

ادامه مطلب
زندگی در آمریکا

زندگی در آمریکا

کشور آمریکا به‌صورت ایالت متحده آمریکا است که به‌اختصار U.S.A نامیده می‌شود. این کشور در قسمت شمالی قاره آمریکا واقع شده است و به‌صورت جمهوری فدرال توسط ۵۰ ایالت اداره می‌گردد. پس از کشورهای روسیه، کانادا و چین، آمریکا نیز چهارمین کشور بزرگ در منطقه شناخته می‌شود....

ادامه مطلب
مشاوره رایگان ♥
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای تماس با ما، کارشناسی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید.