
مهاجرت به آمریکا
آمریکا بهعنوان یکی از اصلیترین مقاصد مهاجرت شناخته شده است، طوری که برخی آن را با نام سرزمین فرصتها میشناسند.
دانشگاههای بسیار مهمی در این کشور قرار دارند که سالانه افراد زیادی را به مهاجرت تحصیلی ترغیب میکند. مهاجرت به آمریکا برای ایرانیان در سالهای اخیر دشوارتر شده و در حال حاضر بهترین روش برای این کار، گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا است.
اگر تصمیم به اخذ اقامت آمریکا و ویزای آن را دارید، در ادامه روشهای مهاجرت به آنجا را بررسی میکنیم. پس تا انتها همراه ما بمانید.
فهرست مطالب
روش های مهاجرت به آمریکا
آمریکا بهعنوان یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای دنیا شناخته میشود و سیاست آن بهنحوی بوده که متنوعترین روشهای مهاجرت را برای افراد سراسر جهان فراهم کرده است.
مساحت این کشور برابر با ۹,۴۷,۴۲۰ کیلومتر مربع است و جمعیت آن طبق آمار منتشر شده در سال 2021 به چیزی حدود 333 میلیون نفر میرسد. برای مهاجرت به آمریکا براساس شرایط خود یکی از روشهای زیر را میتوانید انتخاب کنید:
1) ازدواج
یکی از روشهای دریافت اقامت آمریکا، ازدواج است. اگر شخصی با شهروند آمریکایی ازدواج کند، به او ویزای CR1 تعلق میگیرد و پس از ورود به این کشور میتواند موفق به اخذ گرین کارت خود شود.
همچنین شما میتوانید با شخصی ازدواج کنید که گرین کارت آمریکا دارد. پس از ازدواج با او به شما ویزای F2A آمریکا تعلق میگیرد و میتوانید پس از ورود به آنجا گرین کارت خود را بگیرید.
یکی از سیاستهای آمریکا جلوگیری از فاصله افتادن میان اعضای خانواده است. اقوام درجه یک هر شخصی شامل همسر، فرزند، خواهر، برادر، مادر و پدر او هستند. آنها با داشتن بعضی شرایط مثل سن و وضعیت تاهل میتوانند بلافاصله موفق به اخذ اقامت آمریکا شوند.
همچنین متقاضیان اخذ ویزای آمریکا میتوانند از طریق ویزای نامزدی یا ویزای K-1 وارد خاک آن شوند. این ویزا ماهیت مهاجرتی دارد و برای افرادی مناسب است که با شهروند آمریکایی ازدواج نکردهاند اما باشند و تصمیم دارند پس از ورود به خاک این کشور با او ازدواج کنند.
اعتبار این نوع ویزای آمریکا 90 روز است و پس از این مدت به هیچ وجه قابل تمدید نیست. متقاضی باید در این مدت با شخص مورد نظر خود در آمریکا ازدواج کند و درخواست اقامت از طریق ازدواج بدهد.
2) تحصیل
بدون شک تحصیل در آمریکا بهترین و راحتترین روش مهاجرت به آنجا است. بهعنوان دانشجوی بعضی از دانشگاههای این کشور میتوانید اجازه کار پاره وقت داشته باشید. همچنین پس از اتمام دوره تحصیلی به مدت یک سال اجازه کار در آمریکا را خواهید داشت.
در طول یک سالی که مشغول به کار هستید، میتوانید برای ویزای آمریکا از نوع H-1B درخواست دهید. در این صورت ویزای شما به ویزای کار تبدیل خواهد شد. پس از 5 سال کار و کسب درآمد میتوانید برای دریافت اقامت آمریکا و گرین کارت آن درخواست دهید و سپس مانند سایر شهروندان این کشور وارد بازار کار شوید.
از جمله دانشگاههای شناختهشده آمریکا باید موارد زیر را نام ببریم:
- دانشگاه کنتیکت
- دانشگاه آریزونا
- دانشگاه کالیفرنیا
- دانشگاه درکسل
- دانشگاه هاروارد
برای اخذ ویزای آمریکا و تحصیل در یکی از دانشگاههای آن باید از شرایط زیر برخوردار باشید:
- به پایان رساندن ۱۲ سال دوران مدرسه
- داشتن مدرک تافل
- اثبات تمکن مالی
- گذراندن آزمون SAT یا AST
به چند طریق میتوانید پذیرش دانشگاههای آمریکایی را بگیرید؛ ازجمله:
- ارسال فرم درخواست برای چند دانشگاه
- ثبتنام برای شرکت در آزمونهای پذیرش
- نوشتن مقاله علمی
میانگین شهریه دانشگاههای آمریکا 8200 دلار است و برای زندگی در شهری مانند نیویورک در یک آپارتمان یک خوابه باید نزدیک به 3450 دلار ماهیانه پرداخت کنید.
3) لاتاری
مهاجرت به آمریکا با شرکت در لاتاری روشی است که برای پذیرش مهاجران در راستای حفظ تنوع نژادی آمریکا فراهم شده است. طبق تصمیم دولت سالانه بین متقاضیان مهاجرت به آمریکا قرعهکشی میشود. در این قرعهکشی هر سال 55000 ویزای لاتاری بین متقاضیان بهصورت تصادفی توزیع میشود.
برای اخذ ویزای آمریکا با برنده شدن در لاتاری باید شانس بالایی داشته باشید. بههمین دلیل لاتاری روش رایجی برای مهاجرت به آمریکا نیست. با اینحال اخذ اقامت آمریکا و ویزای آن به این روش هزینه و سختی زیادی ندارد.
برای دریافت این ویزا باید در برنامه لاتاری این کشور ثبتنام کنید که هر سال در اواسط ماه مهر آغاز میشود و به مدت 33 روز ادامه پیدا میکند.
اسامی برندگان لاتاری 6 ماه پس از ثبتنام اعلام میشود. برندگان پس از گذراندن مراحل اداری میتوانند ویزای مهاجرتی لاتاری را بگیرند و بلافاصله پس از ورود به خاک آمریکا گرین کارت را دریافت کنند.
اگر قصد ثبتنام در لاتاری را دارید، بهعنوان ایرانی مشکلی نخواهید داشت اما از شرایط آن حداقل تحصیلات دیپلم، رسیدن به سن قانونی، نداشتن سوء پیشینه و دو سال سابقه کار است. شرکت در لاتاری برای اخذ ویزای آمریکا نیاز به هزینه ندارد اما باید فرمهای الکترونیکی آن در سایت امور خارجه ایالات متحده را در زمان ثبتنام پر کنید.
4) تولد
آمریکا جزو کشورهایی است که از قانون خاک برای دادن تابعیت به افراد پیروی میکند. طبق این قانون هر شخصی که در خاک این کشور یا در هواپیما و کشتی در مرز جغرافیایی آمریکا به دنیا بیاید، تابعیت آمریکایی را دریافت میکند. این تابعیت صرفنظر از وضعیت تابعیت والدین نوزاد به او داده میشود.
اما والدین نوزاد از این طریق نمیتوانند برای دریافت گرین کارت اقدام کنند. فرزند این افراد پس از سن 21 سالگی میتواند برای دریافت گرین کارت والدین خود درخواست دهد. لازم به ذکر است که هزینههای درمانی و بیمه در زمان تولد نوزاد شامل بیمه نمیشود و والدین نوزاد خودشان مسئول پرداخت این هزینهها هستند.
شرایط زندگی در آمریکا چگونه است؟
اگر قصد دارید برای اخذ ویزای آمریکا اقدام کنید، در ادامه اطلاعاتی را مطرح کردهایم تا این سرزمین را بیشتر بشناسید.
موقعیت جغرافیایی آمریکا
ایالات متحده آمریکا کشوری در شمال قاره آمریکا است که 50 ایالت دارد و سومین کشور پرجمعیت جهان محسوب میشود. پایتخت این کشور واشنگتن دی سی و نیویورک پرجمعیتترین شهر آن است.
برای مهاجرت به این کشور باید ویزای آمریکا را دریافت کنید و از سفارت آن بهصورت آنلاین وقت بگیرید. سپس در زمان تعیین شده باید بهطور حضوری به سفارت آمریکا در یکی از کشورهای همسایه مراجعه کنید. در آنجا اموری مثل مصاحبه، ارائه مدارک و بیومتریک انجام خواهد شد.
جالب است بدانید که بیش از 50 میلیون نفر تاکنون از سراسر جهان به آمریکا مهاجرت کردهاند. بیشتر جمعیت این کشور را مهاجران و فرزندان آنها تشکیل دادهاند و بومیان آمریکا بخش اندکی از جمعیت آن را به خود اختصاص میدهند.
از نظر بسیاری از افراد ورود تعداد زیاد مهاجران به این کشور منجر به بروز مشکلات مختلف در زمینههای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی شده است. مشکلاتی مثل افزایش نرخ بیکاری، فقر، جرم و جنایت، کمبود مسکن و کمرنگ شدن انسجام ملی باعث شده است تا دولت سیاستهای سختگیرانهتری را برای اعطای اقامت آمریکا به مهاجران داشته باشد.
البته تحقیقات نشان میدهند مهاجران تاثیر مثبتی در اقتصاد آمریکا داشتهاند. همچنین آمار ارتکاب جرم و جنایت مهاجران نسبت به مردم خود آمریکا کمتر است.
نخستین افرادی که به این کشور مهاجرت کردند، انگلیسیها بودند. در اوایل قرن 18 نیز شمار زیادی از اروپاییان به آمریکا سفر کردند و برای همیشه در آن ساکن شدند. پس از پایان جنگ جهانی نیز مهاجرت به آمریکا شدت بیشتری پیدا کرد و حدود 14 میلیون نفر وارد خاک آن شدند.
شرایط اقتصادی
از مهمترین مواردی که باید قبل از مهاجرت به آمریکا بررسی کنید، اقتصاد آن است. یکی از قدرتمندترین ساختارهای اقتصادی در دنیا متعلق به این کشور است و همچنین هفتمین کشور دنیا از نظر حجم تولید ناخالص داخلی محسوب میشود.
حدود 86 درصد از اقتصاد آمریکا را بخش خصوصی تشکیل میدهد. آمریکا یک کشور پساصنعتی است و آن را بهعنوان یکی از قدرتمندترین کشورهای جهان از لحاظ صنعت میشناسند.
از نظر شغلی، این کشور مرخصی با حقوق ندارد و قوانین مرتبط با این موضوع را هر شرکتی بهطور جداگانه تعیین میکند. آمریکا در زمینه تکنولوژی و نوآوریهای علمی نیز یکی از بهترینها در دنیا است.
در طول جنگ جهانی دوم بسیاری از نوابغ مثل آلبرت انیشتین، انریکو فرمی و جان فون نویمان به این نقطه از دنیا مهاجرت کردند. از همان زمان تاکنون یکی از سیاستهای آمریکا جذب نخبگان از سراسر جهان بوده است. بههمین علت بخش عمدهای از درآمد آن از طریق پژوهشها و نوآوریهای علمی تامین میشود.
مقدار مالیات بر درآمد در آمریکا کمی بالا و 10 تا 37 درصد است و افراد مجرد نیز مجبور به پرداخت مالیات هستند. بهعنوان مثال اگر فرد مجردی سالیانه 40126 دلار درآمد داشته باشد، باید 22 درصد آن را مالیات بدهد.
نظام آموزشی
آمریکا به نظام آموزشی اهمیت ویژهای میدهد. سالانه بخش عمدهای از بودجه این کشور به نظام آموزشی آن تعلق میگیرد. همانطور که میدانید برترین دانشگاههای دنیا نیز در آمریکا واقع شدهاند و سالانه نخبگان زیادی را به سمت خود جذب میکنند.
قوانین کلی مرتبط با آموزش توسط وزارت آموزش آمریکا تعیین میشود. همچنین ممکن است این قوانین در هر ایالت متفاوت با دیگری باشد.
در بیشتر ایالتها افراد از سن 6 تا 7 سالگی به مدرسه میروند و تا سن 18 سالگی در مقاطع مختلف ابتدایی، راهنمایی و متوسطه تحصیل میکنند. در این کشور تحصیل در مدارس برای شهروندان آمریکایی رایگان است. همچنین افراد میتوانند با توجه به شرایط خود در مدارس خصوصی، شبانه روزی، دینی یا تخصصی مثل دبیرستان موسیقی، ثبتنام کنند.
بیش از 80 درصد از جمعیت بالای 25 سال این کشور تحصیلات دوره دبیرستان خود را با موفقیت به اتمام رساندهاند. همچنین بیش از 50 درصد از این افراد در سطح کالج تحصیلات دانشگاهی دارند. حدود 27 درصد از مردم مدرک کارشناسی و حدود 9 درصد از آنها مدرک کارشناسی ارشد دارند.
27 دانشگاه آمریکایی در لیست برترین دانشگاه های جهان برای تحصیل قرار دارند تا این کشور یکی از بهترینها در جهان از نظر کیفیت آموزش و پژوهشهای علمی نام گیرد و افراد زیادی رویای تحصیل در آنجا را داشته باشند.
خدمات درمانی و امکانات رفاهی
بیمه خدمات درمانی در آمریکا از ترکیب بیمه دولتی و خصوصی تشکیل شده است و همه مردم کشور نمیتوانند از آن بهره ببرند. طبق آمارهای منتشر شده در سال 2017 بیش از 12 درصد از مردم این کشور تحت پوشش هیچ بیمه درمانی نبودند.
دولت در راستای کمک به افراد کمتوان از نظر مالی و جسمی دو طرح درمانی زیر را در نظر گرفته است:
- طرح درمانی Medicare: این طرح مناسب افراد بالای 65 سال است.
- طرح درمانی Medicaid: این طرح برای کمک به افراد کمدرآمد طراحی شده است.
حدود 58 درصد بیمارستانهای این کشور خصوصی هستند؛ اما در آنها بدون توجه به داشتن بیمه، معاینههای پزشکی ضروری و آزمایشهای اورژانسی بهصورت رایگان انجام میشود. در کشور آمریکا امکانات تفریحی و خدمات رفاهی زیادی برای مردم فراهم شده اما میزان تفریح و راحتی زندگی افراد به نوع کار و درآمد آنها وابسته است.
شرایط سیاسی و اجتماعی آمریکا
از مهمترین مواردی که ایرانیان در زمان مهاجرت به آمریکا باید به آن توجه ویژه کنند شرایط سیاسی آن است. این کشور یک جمهوری فدرال است و یک حکومت مرکزی با 50 ایالت بهعنوان زیرمجموعه دارد. قوانین کلی آمریکا مثل سیاستهای بینالمللی، دفاعی داخلی توسط حکومت مرکزی تعیین میشود اما ایالتها نیز اختیار گستردهای در تعیین قوانین داخلی خود دارند.
در این کشور مهاجران زیادی با فرهنگهای مختلف زندگی میکنند و بیشتر مهاجران آن را مردم مکزیک، هند، چین و فیلیپین تشکیل میدهند. در سال 2018 تعداد ایرانیان ساکن در آمریکا چیزی حدود 382 هزار نفر بوده است.
مزایای مهاجرت به آمریکا
- مردم آن به زبان انگلیسی صحبت میکنند که سختی مهاجران را برای یادگیری زبان کمتر میکند
- نظام آموزشی بسیار با کیفیت و پیشرفته
- فرصتهای شغلی و سرمایهگذاری بسیار خوب برای افراد بااستعداد و توانمند
- اقتصادی قوی و باثبات
- استفاده از پیشرفتهترین تکنولوژیهای روز دنیا
معایب مهاجرت به آمریکا
- در این کشور اختلاف طبقاتی زیادی از نظر اقتصادی بین مردم وجود دارد.
- نرخ جرم و جنایت در آمریکا بالا است.
سخن نهایی
در این مطلب به بررسی روشهای مختلف مهاجرت به آمریکا مثل تحصیل، لاتاری، ازدواج و تولد پرداختیم. آمریکا جزو کشورهای پیشرفته از نظر علمی، آموزشی و پژوهشی است و ثبات اقتصادی خوبی دارد. بهترین روش مهاجرت به آمریکا برای ایرانیان اخذ ویزای تحصیلی آمریکا یا شانس موفقیت در لاتاری است.
شما میتوانید با پر کردن فرم زیر، این امکان را فراهم کنید تا کارشناسان ما به رایگان، شرایط شما را برای استفاده از ویزاهای مختلف آمریکا بررسی کنند و به شما اطلاع دهند.
فایل صوتی مهاجرت به آمریکا
فرم ارزیابی رایگان مهاجرت به آمریکا
مطالب مرتبط
مهاجرت به آمریکا
یکی از محبوبترین هدفهای مهاجرت برای ایرانیان، ایالات متحده آمریکا است. جالب است بدانید که امروزه کشور آمریکا دارای جمعیت یک میلیون و پانصد هزار نفر از ایرانیان است که به آن کشور مهاجرت کردهاند. مطابق با آمار از میان ایرانیانی که در خارج از کشور زندگی میکنند، سی و...
زندگی در آمریکا
کشور آمریکا بهصورت ایالت متحده آمریکا است که بهاختصار U.S.A نامیده میشود. این کشور در قسمت شمالی قاره آمریکا واقع شده است و بهصورت جمهوری فدرال توسط ۵۰ ایالت اداره میگردد. پس از کشورهای روسیه، کانادا و چین، آمریکا نیز چهارمین کشور بزرگ در منطقه شناخته میشود....